Cursussen

Algemene informatie
De Rotterdamse Snijschool maakt cursisten vertrouwd met haar patroontekensysteem en het vervaardigen van kledingstukken met behulp van een al dan niet zelfgemaakte patroon.
 De Rotterdamse Snijschool biedt met regelmaat workshops aan, die raakvlakken hebben met het modevak. Het maken van hoeden  moulage ( dit is een techniek waarmee een patroon wordt verkregen door lappen op een model te draperen), kleur- en modelanalyse   en excursies  zijn  activiteiten die in het jaarprogramma worden aangeboden. Deelname aan deze workshops zijn toegankelijk voor iedere belangstellende!

1.Naaicursus voor eigen gebruik:

In deze naaicursus word je vertrouwd gemaakt op welke wijze je het eigen meegebrachte patroon aanpakt. Welke stappen maak je om het  te transformeren tot een draagbaar kledingstuk. Onderwijl krijg je inzage in het vervaardigen van zakken, kragen en revers als mede hoe je omgaat met ritsen of andere vormen van sluitingen.

2. Opleiding tot maatwerk coupeuse:

 • Damescoupeur of -coupeuse maatwerk:
  1e gedeelte: 18 maanden patroontekenen. Dit omvat een breed pakket voor rokken, colberts, gilets, blouses en mantels. Verder worden er figuur-afwijkingen besproken en daarbij behorende vertekeningen gemaakt.
  2e gedeelte:   4 maanden pomp.
  3e gedeelte: naaicursus in het vervaardigen van maatkleding. De duur van het praktische gedeelte is afhankelijk van de ervaring en handigheid van de cursist. Om aan het examen deel te mogen nemen, moet een aantal werkstukken gemaakt zijn die een specifiek karakter hebben binnen het maatwerk.
 • Herencoupeur of -coupeuse maatwerk:
  1e gedeelte: 18 maanden patroontekenen.
  2e gedeelte:   4 maanden pomp.

3.  WORKSHOP drie-delig herenkostuum vanaf oktober 2020
Kijk hier voor meer informatie !

Opleidingsinstituut voor Coupe- en Bedrijfstechniek in alle kledingvakken